Βαμβακοπούλου Νίκη
Ειδική Παιδαγωγός

 

vamvakopoulou-nikiΓεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου ειδικεύτηκε στη Ψυχολογία του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας. Συνέχισε τις σπουδές της στη Ψυχολογία, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στο Institute of Education του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.


Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, παρακολούθησε διετές μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου εξειδικεύτηκε στην αξιολόγηση, αντιμετώπιση και αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών (ΜΔ) και Δυσλεξίας.


Έχει παρακολουθήσει πλήθος επιμορφωτικών σεμιναρίων και έχει εκπαιδευτεί στη χρήση ψυχομετρικών εργαλείων ανίχνευσης σχολικής ετοιμότητας, διάγνωσης μαθησιακών δυσκολιών – δυσλεξίας και επαγγελματικής αξιολόγησης. Επιπλέον, έχει καταρτιστεί στο σχεδιασμό, την κατασκευή και την υλοποίηση προληπτικών και θεραπευτικών προγραμμάτων παρέμβασης σε μαθητές με ΜΔ, δυσλεξία, Asperger, ΔΕΠ-Υ και επιθετικότητα, καθώς και στην εφαρμογή προγράμματος επαγγελματικού προσανατολισμού για εφήβους.


Έχει πραγματοποιήσει πολύμηνη πρακτική άσκηση και έχει εργαστεί πάνω σε θέματα Ειδικής Διδακτικής και Ειδικής  Αγωγής, τόσο σε ιδιωτικούς, όσο και σε δημόσιους φορείς και σχολεία, όπως στο Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο Πειραιά, στο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων, στη Συμβουλευτική – Ψυχολογική Υπηρεσία των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού και στο Τμήμα Ένταξης του 15ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου.


Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Αθήνα.

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.