Γεωργαλλίδου Μαρία

Ειδική Παιδαγωγός

geormaria

Σπούδασε στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικών και Ψυχολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Exeter στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου απέκτησε μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή (Med in Special Educational Needs).

Μετά την ολοκλήρωση των  μεταπτυχιακών της σπουδών, παρέμεινε στο Λονδίνο για 3 χρόνια όπου και εργάστηκε ως ειδικός παιδαγωγός σε Ειδικά Σχολεία για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Παράλληλα παρείχε εξατομικευμένη διδασκαλία σε παιδιά με Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες καθώς και σε παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές όπου εφάρμοσε κυρίως το TEACCH programme καθώς και κάποιες απο τις βασικές αρχές του συμπεριφοριστικού μοντέλου (Αpplied Bahaviour Analysis - AΒΑ).

 

Μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα, συνέχισε τις σπουδές της  στο κολλέγιο THACE, Αθήνα, και εξειδικεύτηκε σε θέματα εδικής αγωγής, Διάγνωσης Αντιμετώπισης μαθησιακών δυσκολιών - δυσλεξίας,   παίρνοντας το Professional Certificate/Diploma in Specific, Learning Difficulties, Dyslexia. 

 

Eργάστηκε για ένα χρόνο στο κέντρο Νευροκινιτικής Παρέμβασης παιδιού και Εφήβου και, μετά τις μεταπτυχιακές της σπουδές.

 

Στη συνέχεια δούλεψε για 4 χρόνια ως φιλόλογος Ειδικής Αγωγής σε τμήμα ένταξης στο Βασιλικό, Εύβοιας.  Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων  δούλεψε για  στα κέντρα διάγνωσης ΚΕΔΔΥ, όπως επίσης και ως καθηγήτρια στο κολλέγιο Thace, παραδίδοντας μαθήματα σε μεταπτυχιακούς φοιτητές. Ακολούθησε παράλληλη στήριξη σε παιδιά με ΔΑΔ σε δημόσια σχολεία της Αθήνας.

 

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και συνέδρια σχετικά  με θέματα ειδικής αγωγής, συμβουλευτικής και ψυχοδράματος.

 

Φοιτά στο εργαστήρι θεάτρου και  Θεατρικού Παιχνιδιού, «Λάκης Κουρεντζής».

 

Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  

697810739