Φιλόλογος

Διακομή ΙωάνναΓεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, με κατεύθυνση Παιδαγωγική.

Ακολούθως παρακολούθησε πολύμηνο Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα την «Αρχαία Ελληνική Θεματογραφία», που οργάνωσε καθηγητής πανεπιστημίου. Στη συνέχεια έλαβε μέρος σε επιμορφωτικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια, ένα με θέμα την «Αποτελεσματική Επικοινωνία και τον χειρισμό συμπεριφορών», και ένα ετήσιας διάρκειας με θέμα «Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Στελεχών στη διαγνωστική προσέγγιση και αποκατάσταση παιδιών και εφήβων με μαθησιακές δυσκολίες – δυσλεξία», που διοργάνωσε ιδιωτικός φορέας.

Εργάστηκε σε ιδιωτικό επίπεδο με παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, διδάσκοντάς τα φιλολογικά μαθήματα, όπως και με παιδιά που αντιμετώπιζαν μαθησιακές δυσκολίες, αλλά και με μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Επί σειρά ετών ασχολείται με τη φιλολογική επιμέλεια και μετάφραση άρθρων ιατρικού περιεχομένου, τα οποία δημοσιεύονται σε τακτική βάση σε εφημερίδες και περιοδικά εβδομαδιαίας και μηνιαίας περιοδικότητας, ενώ έχει ενασχοληθεί και με τη διόρθωση ορισμένων εγχειριδίων φιλοσοφικής και ιατρικής φύσεως. Διαθέτει πλουσιότατο αρχείο σημειώσεων για την Αρχαία ελληνική γραμματεία, τη Νεοελληνική λογοτεχνία, την ιστορία και τη Γενική διδακτική μεθοδολογία.

Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Αθήνα.

Επικοινωνία:

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.