Νευρογλωσσολόγος

Βασιλική ΚουκουλιώτηΓεννήθηκε στη Αθήνα. Φοίτησε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Φιλολογίας, και απέκτησε πτυχίο φιλολόγου. Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στα πανεπιστήμια του Potsdam (Γερμανία) και του Groningen (Ολλανδία) και ειδικεύτηκε στη Νευρογλωσσολογία αποκτώντας European Masters in Clinical Linguistic. Συνεχίζει τις μεταπτυχιακές της σπουδές ως υποψήφια διδάκτωρ Νευρογλωσσολογίας στο Α.Π.Θ.

Παράλληλα με τις σπουδές της έχει εκπαιδευτεί σεμιναριακά στην εφαρμογή Διαγνωστικών εργαλείων  και Υλικών για την αντιμετώπιση της δυσλεξίας και την αποκατάσταση παιδιών και εφήβων με διαταραχές μάθησης.

Έχει πλούσια συμμετοχή σε Σεμινάρια και Συνέδρια, εθνικά και διεθνή, με Ανακοινώσεις και Poster (αναρτημένες ανακοινώσεις), ενώ ερευνητικές εργασίες της έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα, έτσι όπως άλλωστε προκύπτει και από τις σπουδές της, εστιάζονται στη διερεύνηση των επίκτητων και αναπτυξιακών διαταραχών και ιδιαίτερα τη σχέση της Γλώσσας με τις Εγκεφαλικές δομές και λειτουργίες.

Για μεγάλα χρονικά διαστήματα παραμένει στο εξωτερικό παρακολουθώντας τις διεθνείς έρευνες και τη βιβλιογραφική παραγωγή σχετικά με τη Νευρογλωσσολογία.

Επικοινωνία:

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.