Φιλόλογος – Νευροψυχολόγος

Ροηλίδου ΣοφίαΓεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας – κατεύθυνση Φιλοσοφία. Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές ως υπότροφος του ισπανικού κράτους στη Γνωστική Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο Κομπλουτένσε της Μαδρίτης, από το οποίο απέκτησε Μάστερ Νευροψυχολογίας. Συνεχίζει τις σπουδές της ως υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Βασικής Ψυχολογίας ΙΙ (Γνωστικές Διεργασίες) του ίδιου πανεπιστημίου.

Έχει πλούσια συμμετοχή σε Σεμινάρια για την Ειδική Αγωγή, που διοργανώθηκαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό με αντικείμενο τη Νευροψυχολογία και τις Μαθησιακές διαταραχές, ενώ έχει παρακολουθήσει τις εργασίες πληθώρας συνεδρίων, εθνικών και διεθνών, στην Ελλάδα, την Ισπανία και σε άλλες χώρες.

Έχει εργαστεί στην Ελλάδα επί σειρά ετών ως Ειδική Παιδαγωγός, από τη οποία εργασία απέκτησε πλούσια ψυχοπαιδαγωγική εμπειρία και κατάρτιση, ενώ, τώρα, παράλληλα με τις σπουδές της, διδάσκει την ελληνική ως ξένη γλώσσα στην Ισπανία μετέχοντας ενεργά σε πολιτιστικές διοργανώσεις για την προβολή Ελλήνων συγγραφέων και ποιητών. Γνωρίζει αγγλικά, ισπανικά και ρώσικα.

Επικοινωνία:  

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.