Ψυχολόγος

Χατζησαβίτογλου ΜαρίαΓεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Τμήμα Ψυχολογίας του πανεπιστημίου  Kliment Ochridski της Σόφιας, από το οποίο απέκτησε πτυχίο Ψυχολόγου. Συνέχισε τις σπουδές της στο ίδιο πανεπιστήμιο σε μεταπτυχιακό επίπεδο και απέκτησε Master Σχολικής Ψυχολογίας. Αμέσως μετά εκπαιδεύτηκε στη Νέα Υόρκη – ΗΠΑ στο Verbal Behavior, Πρόγραμμα θεραπείας του Αυτισμού. Στην Αθήνα εκπαιδεύτηκε στο Σύστημα επικοινωνίας μέσω ανταλλαγής εικόνων, P.E.C.S. και ακολούθησε εκπαίδευση στις Εξελικτικές Αναπτυξιακές Διαταραχές, στο κέντρο της καθηγήτριας Γεννά.

Έχει πλουσιότατη συμμετοχή σε Ημερίδες, εκπαιδευτικά Σεμινάρια και Συμπόσια, μικρότερης και μεγαλύτερης διάρκειας, με θέματα τη Διάγνωση και Αντιμετώπιση των μαθησιακών διαταραχών, την Ψυχανάλυση και ψυχική αλλαγή, που διοργάνωσε η Ελληνική Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία, τη συστημική προσέγγιση στις ουσιοεξαρτήσεις, που διοργάνωσε το ITACA, όπως ακόμη και στα βιωματικά σεμινάρια του Αθηναϊκού Κέντρου Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ).

Παρακολούθησε τις εργασίες του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Παιδοψυχιατρικής, του 11ο Συνεδρίου της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας και του 9ο Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Εξελικτικής Ψυχολογίας.

Δίδαξε ως καθηγήτρια ψυχολογίας στο Ι.Ε.Κ. Ελευσίνας και στο Ι.Ε.Κ. Νίκαιας, ενώ έκανε πρακτική εξάσκηση στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής του ΙΚΑ Αθηνών, τον Συμβουλευτικό σταθμό του Δήμου Κερατσινίου και στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Αθηνών.
Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο Κερατσίνι.

Επικοινωνία :

E-Mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.